Satsa på att göra din återvinning i Habo

Kanske du redan gör återvinning Habo på egen hand? Sorterar sopor och så vidare? Du vet väl att du även kan återvinna metall och skrot på ett bra sätt? Det kan du göra genom sälja det till ett företag som sysslar med just återvinning Habo​​. Genom att ta ditt skrot och din metall till dem så hjälper du även miljön.

 Det blir alltså rent och fint hemma hos dig, du får en peng för det samt att du slår ett slag för miljön. Det låter väl som en bra idé? När du lämnar in metall och skrot för återvinning i Habo så blir dessa saker nya saker. Efter att ha återvunnits så är dessa material inte längre farliga för miljön. Återvinningen i Habo kommer att förädla metallen och skrotet så att det går att använda igen.

Hur går det till att återvinna i Habo?

När du väljer att lämna in till återvinning i Habo är det viktigt att de inte har rester av olja och andra saker. Rengör dem därför noga. Det du kan lämna in för att återvinnas är bland annat batterier, brons, zink, koppar, rostfritt stål med mera. 

De tar även emot andra material så som returpapper, mjukplast och kablar. Dock tar de inte emot trä, däck eller olja. Ej heller material som är miljöfarligt. Så vill du göra rätt för dig, för miljön och dessutom tjäna in lite pengar på skrot och metall du inte behöver så ska du satsa på att återvinna dem!​​