Låt lånet krympa och jämför kostnader för billånet

Det finns många anledningar till att köpa en ny bil. Det kan till exempel vara den första gången som man flyttar hemifrån och vill ta sig smidigt till och från jobb, vänner, träning och matbutiker. En annan orsak kan vara när man skaffar sig familj och vill ta sig smidigt genom vardagens alla storhandlingar, fotbollsträningar och föräldrasamtal. Ytterligare en anledning kan vara när barnen är utflugna, då behovet av bil därigenom minskar och man därför nöjer sig med en mindre och billigare bil. Det kan även vara att man helt enkelt har ett stort bilintresse. Listan på varför man vill köpa, sälja och byta bil kan göras lång. Oavsett orsaken väljer de flesta som innehar ett körkort att någon gång under sin livstid köpa sig en bil.

Ett bilköp kostar pengar som inte växer på träd (i alla fall inte i de flesta svenskars hushåll) och dessutom är det onödigt att betala mer än vad man behöver. Därför är det lämpligt att vända sig till en hemsida som är proffs på att jämföra kostnader för billån.

Hur man går tillväga för att jämföra kostnaderna på sin bil?

Via samlingssidor på nätet kan man hitta mängder med information om kostnader på billån. Genom att skriva in sitt registreringsnummer räknar sidorna snabbt ut vad bilen är värd på ett ungefär i dagsläget. Därefter skriver man in önskat lånebelopp och återbetalningstid. Man kan även jämföra bankernas olika räntenivåer för att på så sätt få den lägsta möjliga låneräntan.

Därefter legitimerar man sig med sitt bank-ID och sedan sker en budgivning mellan ett flertal olika låneinstitut. Istället för ett stort antal olika kreditupplysningar från samtliga aktuella låneaktörer sker endast en kreditupplysning som samlingssidan tar hand om. Att jämföra kostnader på billån på detta sätt är helt gratis.

Man kan ta ett billån på upp till 400.000 kronor, eller 80 procent av bilens värde, vilket är det maximala lånebeloppet som man kan få för ett billån. Om det känns rörigt att jämföra kostnader på billån genom en jämförelsesida, finns det alltid en kundtjänst med en kunnig personal att tillgå. Denna är öppen sju dagar i veckan. När familjeförhållandena förändras och det är dags för en ny bil, glöm då inte att jämföra kostnaderna för billånet.